Реал Мадрид с интерес към Шави Симонс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" ще наблюдава под лупа изявите на Симонс в мачовете срещу РБ Лайпциг в 1/8-финалите на Шампионска лига догодина

Според информация на испанското издание Fichajes, Шави Симонс е обект на интерес от Реал Мадрид. “Лос меренгес” имат трима играчи на РБ Лайпциг на радара си преди срещата с германския тим в в 1/8-финалите на Шампионската лига на УЕФА. Мохамед Симакан и Бенямин Шешко също са в техния списък с трансферни цели.

Шави Симонс се радва на голям пробив в мъжкия футбол през последните два сезона. 20-годишният играч не успя да впечатли по време на първия си престой с Пари Сен Жермен, като игровото му време беше малко. Но акциите му скочиха до небето, след като се присъедини към ПСВ Айндховен през юли 2022 г.

Престоят на Симонс в ПСВ не продължи дълго, като ПСЖ си го върна през миналото лято само за 4 милиона евро поради клауза в договора му. Но нидерландецът не се завърна на “Парк де Пренс”, тъй като парижани го дадоха под наем на РБ Лайпциг. Симонс се утвърди като един от най-добрите плеймейкъри в Бундеслигата този сезон.

Бившият футболист на Барселона е допринесъл за 15 гола в 25 мача за РБ Лайпциг до момента. Той намери мрежата шест пъти, като направи девет асистенции. Прогресът на Симонс в клуба от Бундеслигата не остана незабелязан, привличайки вниманието на доста топ отбори в Европа, включително Реал Мадрид.

Реал Мадрид ще има нужда от нов креативен полузащитник през летния трансферен прозорец на 2024 г. на фона на напредналата възраст на Тони Кроос и Лука Модрич. Така Шави Симонс се появи в радара на испанския гранд. 20-годишният е в техния списък с трансферни желания от дълго време. И “лос бланкос” ще наблюдават младока в предстоящите им срещи с РБ Лайпциг в осминафиналите на Шампионската лига. Освен това Мохамед Симакан и Бенямин Сеско също са сред целите на Реал Мадрид, така че “белият балет” ще следи и техните изяви.