Шави със строга забрана към футболистите на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът забрани на футболистите на каталунците да практикуват любими спортове

Футболистите на Барселона са принудени да намерят нов начин за разпускане и запълване на свободното си време, след като клубът промени дисциплинарния си кодекс по искане на треньора Шави. Така ще се гарантира, че играчите на каталунския гранд няма да получат неприятни контузии, докато практикуват хобито си.

На футболистите на испанския шампион вече е забранено да се забавляват с екстремни спортове или определени практики, които е възможно да причинят наранявания, като най-известният случай наскоро е счупването на крака на вратаря на Байерн Мануел Нойер по време на каране на ски миналия сезон.

Изданието „Sport“ излиза с информация, че много от играчите на Барса обичат да играят падел по време на ваканцията си, но това лято кодексът за поведение беше променен, а така се забранява на възпитаниците на Шави да практикуват този спорт. Футболистите на Барса обичат заедно да играят падел, но вече нямат тази възможност.

Ръководството на клуба мисли за здравето на играчите. От Барса се стремят да избегнат наранявания на футболистите. От клуба същ се опасяват, че състезателният характер на играчите може да ги доведе до ненужни мускулни напрежения в спорт, който изисква много кратки спринтове.