Шави: Вярвахме до края, грандиозен обрат!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Затова е важно, че футболистът се играе до последно", заяви наставникът на Барселона

Наставникът на Барселона Шави бе много щастлив от паметния успех срещу Селта с 3:2 в събота вечер в среща от кръг номер 6 на испанския шампионат. Каталунският гранд изоставаше с две попадения до 81-ата минута, но с 3 гола до края на редовното време успя да стигне до успеха.

Шави заяви след срещата, че отборът е вярвал до края и е показал смелост. Той не скри също, че Барселона е направил доста грешки и не е играл добре през първата част на мача.

„Това беше грандиозен обрат, вярвахме до края, показахме смелост и вяра, а обратът бе брутален. Ние объркахме много неща и ще ги анализираме. Не съм тук, за да се бия в гърдите, защото не се представихме добре през първото полувреме на двубоя. Затова е важно, че футболистът се играе до последно. Да можеш да коригираш нещата след победа е по-добре, отколкото да го правиш след поражение“, каза треньорът на Барселона.

“В миналото обикновено тези мачове не бяха преодолени от Барса, но сега ние го постигнахме с вяра”, смята треньорът. Шави отдаде това на „промяната на поколенията, която обществото преживява, тези млади хора се борят докрай. Това е огромна повратна точка на победния характер срещу отбора на Селта, която изигра зверска роля“.