Реал Мадрид ще се опита да привлече пореден бразилски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" с интерес към 19-годишния Савиньо от Троа

Според информация на испанското издание Defensa Central, бразилският нападател Савиньо е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. На “Сантяго Бернабеу” виждат големия потенциал на 19-годишния футболист, който в момента е под наем в Жирона от отбора на Троа.

Савио Морейра де Оливейра, по-известен като Савио или Савиньо, е един от най-добрите млади бразилски таланти. Той е продукт на академията на Атлетико Минейро като направи своя дебют в първия отбор като 16-годишен през септември 2020 г. Футболистът записа 29 мача с 2 гола за клуба, преди да бъде закупен от Троа през 2022 г. Френският тим е контролиран от шефовете на Манчестър Сити, така че “гражданите” трудно биха позволили на Реал да вземе футболиста.

Савиньо игра под наем в ПСВ през миналия сезон, а сега е в Жирона и вече има 2 гола през сезон 2023/24. Прогресът на Савиньо не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко големи европейски клуба. Наскоро бразилецът бе свързван с Барселона, а сега интерес към него има и Реал Мадрид. Савиньо е важна трансферна цел за “белия балет” и през 2024 г. клубът най-вероятно ще направи оферта за подписа му.