Шеф на Интер: Суперлигата е зад гърба ни, но пари няма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марота заяви, че скоро ще има индивидуални срещи с играчите

Генералният директор на Интер Бепе Марота заяви пред всички отбори в Серия А, че проектът за Суперлигата е оставен в миналото и вече се работи по план, който да донесе обща устойчивост на клубовете.

Ювентус, Интер и Милан заявиха, че са част от 12-те клуба, които ще основат Суперлига, но проектът рухна за по-малко от 48 часа след обявяването му за факт.

Все още само Реал (Мадрид), Ювентус и Барселона не са обявили оттеглянето си от него, докато всички останали намериха общ език с УЕФА и няма да бъдат сериозно глобявани.


“Обсъждахме многобройни теми и атмосферата е положителна”, заяви Марота след срещата на клубовете в Серия А. “Много заявиха желанието си да се работи заедно по пътя за обща устойчивост, която удовлетворява всеки един. Гледаме към бъдещето, макар в момента ситуацията да е трудна. Суперлигата е вече зад гърба ни. Вече не е нещо, което трябва да се обсъжда”, заяви той.

Марота обаче потвърди, че бюджетът на Интер е силно лимитиран и ще се наложи намаляване на харчовете, включително от заплатите на футболистите. “Следващата седмица ще проведем индивидуални срещи с играчите, за да се обсъдят финансовите трудности. Ще платим бонусите за титлата, но ситуацията ни е катастрофална”, добави той.