Добави коментар
"Разговаряме с Неделев и очакваме преговорите да приключат по най-добрия начин за Ботев, а именно той да остане в клуба"

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо обяви подкрепата си към наставника на „жълто-черните“ – Азрудин Валентич. В интервю пред plovdivderby испанецът заяви, че босненецът се ползва със 100% доверие, въпреки негативните резултати на тима. Под ръководството на Валентич Ботев инкасира загуба и две равенства в efbet Лига. Серехидо добавя, че се надява на положителна развръзка при преговорите с Тодор Неделев, който да остане в тима.

Серехидо, смятате ли, че треньорът Азрудин Валентич и екипът му са правилните специалисти за Ботев?
– Моята работа е да позволя на треньора да свърши необходимото без каквато и да е намеса, и да служа като щит на първия отбор, който работи усилено за постигането на целите си. Доверието в треньорския екип е пълно и сме 100 процента сигурни, че тяхната упорита работа скоро ще покаже резултати. Валентин и неговият щаб са тук, защото без съмнение смятаме, че това е най-добрият екип за този проект.

Каква ще е трансферната политика на клуба?
– Мислим за цялостната полза за клуба и играчите, които взехме под наем. Току и Маркиньос ни дават възможност да се усъвършенстваме игрово и същевременно на тях да демонстрират техните умения на европейския пазар. Това е печеливша ситуация по всички възможни начини – футболистите са тук без трансферна сума и на всичко отгоре имаме опция да купим Маркиньос в края на наема, а и ще получим процент от потенциална продажба на Току.

Как ще се развива школата?
– Нашата цел е да изградим методология за подобряване и да направим българския футбол конкурентоспособен. Той е технически добър и трябва да е на много по-високо ниво от това, на което е в момента. Ще направим всичко възможно, за да помогнем това да се случи.

Ще има ли Ботев дублиращ отбор?
– Да. Търсим варианти и не бързаме с тази част от проекта, която трябва да бъде солидна от самото начало. Искаме да направим верни крачки, а не да претупаме темата.

Как, според вас, дострояването на стадион „Христо Ботев“ ще повлияе на клуба?
– Няма да има нещо по-вълнуващо от първия мач на новия ни стадион. Изграждаме топевропейски стадион. Най-добрият, който ще има в България и с категория за домакин на финали на европейски състезания. Модерен, с всички налични технологии и най-важното, където феновете и играчите ще се чувстват като у дома си. Там трябва да е нашата крепост. Крепост невъзможна за превземане!

Ще подпише ли Ботев нов договор с Тодор Неделев?
– Тодор е много важен играч за нас. Неговата контузия, само няколко дни след като пристигнахме, ни удари силно. Разговаряме с него и очакваме преговорите да приключат по най-добрия начин за Ботев, а именно той да остане в клуба.

Ще се бори ли Ботев за евроквоти следващия сезон?
– Както обясних, нашата цел е превъзходството. Превъзходството за нас означава да останем в Първа лига този сезон, а след това превъзходство означава да отидем в Европа. Превъзходство е да печелим титли. Превъзходство е да обновим Ботев и той да започне да се самоиздържа. Искаме перфектен професионален клуб.

Добави коментар
Гласувай: