Шефът на Олимпия Любляна призна, че опитал да привлече Славиша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Преди годи­на имаше разговори да пома­гам финансово на Левски, но е трудно", разкрива милиардерът Милан Мандарич

Собственикът на Олимпия Любляна, милиардерът Милан Мандарич, разкрива пред „Тема Спорт“, че наставникът на Левски Славиша Стоянович е бил сред вариантите да поеме неговия тим. “Да, имах разговори със Сла­виша Стоянович, и то на два пъти. Последният около Коледа и Нова година. Но промених решението си и взех друг треньор. Ценя много Славиша. Той е добър треньор и човек. Пър­во трябваше да дойде при мен преди около година. Но тогава нещата не се получиха и той после отиде в Левски. Сега, ко­гато смених Дино Скендер, пак бе вариант Стоянович, но аз заложих на треньор, който ве­че е водил Олимпия – Горан Станкович. Той познава от­лично ситуацията в отбора и в словенския футбол. Затова оставих Славиша на мира (смее се)”, коментира сръб­ският милиардер. През годините Мандарич е бил собственик и на английските Портсмут, Лестър и Шефилд Уензди.

На практика Мандарич потвърди информацията от по-рано този месец, че от Олимпия Любляна се опитват да вземат Славиша Стоянович, което беше квалифицирано от ръководството на Левски като опит за дестабилизация на клуба в много важен мо­мент.

Бизнесменът работи в Портсмут с бившия национал на България Светослав Тодоров. “С него се чуваме често. Стра­хотен човек, беше такъв и ка­то играч. Надявам се да е и ка­то треньор. Уважавам го мно­го.”

“Преди годи­на имаше разговори да пома­гам финансово на Левски, но е трудно. Имам достатъчно за­дачи в Словения и с Олимпия. Така че засега е трудно да по­гледна към някои други клубо­ве. Искам първо да завърша ми­сията си в Любляна. Защото аз винаги правя нещата както трябва и ги довеждам докрай. В Олимпия ни чака още доста работа и добро бъдеще”, разкрива още 82-годишният Мандарич.