Шефът на съдиите: Реферите на мача ЦСКА – Левски бяха безупречни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моята крайна оценка е едно много добро съдийство не само на главния съдия, но и асистентите"

Шефът на съдийската комисия Костадин Стоичков е на мнение, че реферът Никола Попов и неговите помощници са се справили безупречно в мача ЦСКА – Левски миналия петък.

От „Герена“ не останаха доволни от решенията на реферите във вечното дерби, като основните претенции на „сините“ са за отсъдената дузпа, която според тях е извън наказателното поле, както и за непоказан червен картон на Амос Юга през първото полувреме. След двубоя мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се изказа крайно остро за съдийството в двубоя.

“Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаха много дискусионни, важни решения, които трябваше да вземат. И всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за Левски – ЦСКА не само на главния съдия, но и асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин. Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле”, заяви Костадин Стоичков.

Също така стана ясно, че от началото на шампионата 24 асистенти и главни съдии от efbet и Втора лига са получили наказания, но тяхните имена не бяха обявени.