Шефилд Юнайтед иска да привлече юноша на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Остриетата" се нуждаят от нови попълнения за предстоящияя сезон

Шефилд Юнайтед се интересува от привличането на младока на Челси Алфи Гилкрист през трансферния прозорец това лято, тъй като новаците във Висшата лига се стремят да подсилят състава си за новата кампания.

,,Остриетата” завършиха на второ място след Бърнли на Венсан Компани в Чемпиъншип през миналия сезон, печелейки автоматична промоция за влизане в елита след две години в Чемпиъншип. Докато футболистите на Пол Хекингботъм се бореха да се завърнат в Премиършип, Гилкрист беше капитан на Челси на отбора до 21 години, помагайки им да завършат на трето място във  Висшата лига до 21 години.

Според Evening Standard, новодошлите във Висшата лига Шефилд Юнайтед, имат желание да вземат централния защитник на “Брамал Лейн” преди началото на сезона. Пол Хекингботъм желае да купи младока, но едва ли Челси ще искат да го продадат, като ако стане евентуаален трансфер, той ще е под наем. ,,Сините” ще бъдат доволни ако го изпратят под наем, за да може Гилкрист да се сблъска с мъжкия футбол и когато се върне в Челси да бъде готов.

Тъй като договорът на Гилкрист с Челси изтича през лятото на 2024 година, се смята, че ,,лондончани” възнамеряват да предложат на играча нов контракт с подобрени условия, преди да го изпратят под наем за сезона.