Сигурно е: Марсел Сабитцер сменя Байерн с Борусия Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Австрийският халф ще продължи кариерата си на 'Сигнал Идуна Парк'

Полузащитникът Марсел Сабитцер може да се счита за ново попълнение на Борусия Дортмунд. Журналистът Фабрицио Романо обяви, че има сделка между “жълто-черните” и баварския гранд Байерн Мюнхен. Борусия ще плати 10 млн. евро за футболиста плюс евентуални бонуси.

Дордмунт загуби ключова фигура в лицето на Джуд Белингам, така че Един Терзич искаше да вземе нов полузащитник. В началото на годината Сабитцер премина под наем в Ман Юнайтед, но “червените дяволи” решиха да не го закупуват.

Марсел Сабитцер започна силно периода си под наем в Ман Юнайтед през тази година. След като отбеляза три гола и една асистенция в 18 мача, той обаче получи контузия на менискуса през май, слагайки край на сезона преждевременно. След тази контузия интересът на Ман Юнайтед към играча изглежда охладня.

След това Сабитцер започна предсезонна подготовка с Байерн, но тъй като отборът от Мюнхен искаше да преструктурира халфовата линия, клубът реши да продаде играча. Марсел Сабицер направи впечатление с екипа на РБ Лайпциг, като през 2021 г. беше закупен от Байерн. За баварците той записа 40 мача, като се отчете с 2 гола.

Сабитцер е добър халф, като има фантастичен удар и визия за играта. Той може да бъде брилянтно попълнение за Борусия Дортмунд.