google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мнацаканян и Димитров с надежди за бронз, Милов, Александров, Сирашки и Сулев стартират участието си

Вторият ден от надпреварата за Световната купа в Белград включва репежаши и финали в петте категории, които стартираха вчера, както и предварителни кръгове и полуфинали в останалите пет категории в класическия стил.

Двама от нашите представители вече са съвсем близо до бронзовия медал, а други четирима ще започнат участието си в сръбската столица.

В категория до 72 килограма Айк Мнацаканян ще се бори за бронза с победителя от схватката между Руслан Царев (Киргизстан) и Максим Йевтушенко (Украйна).

Вчера натурализираният арменец записа две убедителни победи – с 8:0 над Андрес Ветич (Швейцария) и с 3:0 над Идрис Ибаев (Германия), но на полуфиналите отстъпи на опитния унгарец Балинт Корпаши, след като инкасира две точки при успешна контраакция на съперника, поставен в партер във втората част.

Шестима наши излизат на тепиха в Белград 1

При 87-килограмовите Йоан Димитров също запази шансове да се бори за медал,  след като победилият го на осминафиналите с 3:1 технически точки Давит Чакветадзе (Русия) се класира за финала. Олимпийският шампион от Рио стигна до битката за златото, разгромявайки иранеца Хосеин Ахмад Нури със 7:0.

В репешажите, започващи в 12.00 часа Димитров излиза на тепиха срещу Семьон Новиков (Украйна), а победителят ще се бори за бронзовия медал с Нури.

С нескрити надежди очакваме старта и на другите ни четири представители.

В категория до 97 кг световният и европейски вицeшампион Кирил Милов започва срещу турчина Сюлейман Демирчи, който миналата година зае пето място в турнира “Дан Колов-Никола Петров”.

Любопитно е да се отбележи, че жребият отреди още в квалификациите да се срещат олимпийският шампион Артур Алексанян (Армения) и двукратния световен първенец Муса Евлоев (Русия).

Шестима наши излизат на тепиха в Белград 2

При 82-килограмовите двукратният носител на пояса “Никола Петров” Даниел Александров ще дебютира в сръбската столица срещу Кайратбек Туголбаев (Киргизстан).

Цветан Сирашки (категория до 60 кг) излиза срещу алжиреца Абденур Лауни , а Никълъс Сулев (категория до 63 кг) срещу сънародника на Лауни – Абделджабер Джебари, който е шампион на Африканските игри.

Финалите в петте категории, стартирали вчера, ще се състоят в 20.00 часа (бълг. време). Заключителните схватки в категориите, започващи днес, ще се проведат утре.

В първия ден на новата седмица стартира и надпреварата при жените.