Шевченко се изрепчи на Русия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Украйна доволен от свежестта, демонстрирана от отбора в мача с Кипър

Селекционерът на украинския национален тим Андрий Шевченко демонстрира пренебрежително отношение към Русия, заявявайки че реакциите на Москва за екипите на бившата съветска република не го вълнуват.

Кремъл реагира остро срещу избрания от украинците екип за започващото тази седмица европейско първенство по футбол. На фланелките е изобразена територията на Украйна, като в нея обаче е включен и Кримският полуостров, който в момента е част от Руската федерация.

“Въобще не ме интересуват реакциите в Русия,” тросна се бившият нападател на Милан след победата на неговия тим над Кипър с 4:0 в последната проверка преди Евро 2020. “Вълнува ме единствено нашата реакция.

“На нашите фенове екипите им харесаха. Затова и аз съм доволен.”

Украинците са в Група С на европейския шампионат заедно с отборите на Нидерландия, Австрия и Северна Македония, като мачовете ще се играят в Амстердам и Букурещ.

След изразителния успех срещу кипърците Шевченко призова да не се изпада в еуфория.

“На европейското ни очакват съвсем други отбори и мачове,” заяви той. “Трябва да продължим да се движим напред.

“В мача с Кипър исках играчите да се натоварят физически и затова ги помолих да не забавят темпото през втората част. Днес изглеждахме добре, отборът беше свеж, което се виждаше и с просто око.”