google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вижте как празнуват германците това реми - трябва да сме горди със себе си", заяви Гранит Джака

Халфът на Швейцария Гранит Джака бе доволен от равенството 1:1 срещу Германия в третия кръг на група А на Евро 2024. Капитанът на швейцарската селекция каза след мача, че всички в тима трябва да са много горди от представянето си срещу Бундестима.

Швейцарците бяха на броени секунди от победата срещу Германия. Те допуснаха късен изравнителен гол, вкаран от Никлас Фюлкруг. Германия бурно празнуваше равенството, тъй като с този резултат завърши на първо място в групата. Швейцария пък остана с 5 точки в актива си и се класира за 1/8-финалната фаза като втори в групата.

“Вижте как празнуват германците това реми. Трябва да сме горди със себе си. Никога не е лесно да се изправиш срещу тим като Германия. От този изравнителен гол ни заболя, но още преди мача влязохме с нагласата, че за нас започва едно ново предизвикателство” каза Джака, който спечели приза “Играч на мача”.

“Все пак трябва да поздравим нашия съперник. Но мисля, че ние трябва да сме горди от показаното. Всички на терена играхме един за друг и си покривахме гърбовете. Когато правим това е възможно да постигаме големи неща. Просто трябва да търсим границите на нашите възможности. Ако ги достигнем, можем да запишем победа срещу всеки съперник”, добави Джака.

Швейцария ще има няколко дни почивка, преди да стартира фазата на директните елиминации. Най-вероятният им съперник на 1/8-финалите в момента изглежда Италия.