Силен вятър попречи на Милена Тодорова да влезе отново в Топ 10
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българката завърши на 15-о място, класира се за утрешния старт

Българката Милена Тодорова записа вчера рекордно класиране в старт за Световната купа по биатлон с осмо място в спринта на 7.5 километра, но днес родната състезателка завърши на 15-ото място в преследването на 10 километра в Йостерсунд.

Тодорова влезе седма на огневия рубеж в своята последна стрелба, но заради силния вятър направи два пропуска и така се срина до 15-ата позиция. В първата си стрелба българката направи три грешки, след което направи две перфектни стрелби, но това не бе достатъчно да си осигури ново място в Топ 10. В крайна сметка Тодорова финишира на 2:41.2 минути зад победителката Марте Олсбу Рьозеланд. Благодарение на добрите си представяния вчера и днес, Тодорова се класира за утрешния старт, в който ще потегли с 27-и стартов номер.

Успехът на Рьозеланд спря победната серия на сънародничката си Тирил Екхоф, която имаше 6 последователни триумфа в дисциплината. Екхоф завърши днес на втората позиция. Третото място е за Хана Сола (Беларус), която направи пет наказателни обиколки.

Днес от 16:15 часа ще се състои мъжкото преследване на 12.5 километра, където Владимир Илиев ще стартира девети след силното си представяне във вчерашния спринт.