Силно второ полувреме класира Лестър на 1/8-финалите на ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" победиха Брентфорд с 3:1 след пълен обрат през втората част

Отборът на Лестър стана поредният тим от елита, който се класира за 1/8-финалите на ФА Къп. “Лисиците” победиха Брентфорд с 3:1 като гости, въпреки че изоставаха на почивката. Попаденията за тима на Брендън Роджърс отбелязаха Ченгиз Юндер, Юри Тиелеманс и Джеймс Мадисън.

Домакините стартираха отлично и откриха резултата в 6-ата минута. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Лестър и топката попадна в Соренсен, който успя от близко разстояние да я прати в мрежата на съперника – 1:0.

Шест минути след това Харви Барнс имаше добра възможност да изравни, а по-късно в хода на първата част домакините пропуснаха да удвоят аванса си, след като Тарик Фосу и Саман Годос не успяха да реализират.

Тимът на Брендън Роджърс бе преобразен след почивката. В 46-ата минута Джеймс Мадисън комбинира с Ченгиз Юндер, който с прецизен удар вкара 1:1.

В 51-ата минута Тарик Фосу наруши правилата в собственото си наказателно поле и „лисиците“ получиха дузпа. Юри Тиелеманс не сбърка от бялата точка – 1:2 и даде аванс на представителя на Висшата лига.

Крайният резултат бе оформен от Джеймс Мадисън в 71-вата минута, като английският национал се разписа в четвърти пореден мач за “лисиците”. Така Лестър се класира за 1/8-финалите на турнира, където ще има за съперник отбора на Брайтън.