Симеоне: Зидан излъчва сигурност и вяра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той беше победител като играч, а сега е победител и като треньор", заяви наставникът на Атлетико

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симоне говори на пресконференция преди утрешното столично дерби с Реал. Наставникът на „дюшекчиите“ се изказа ласкаво за треньора на съперника – Зинедин Зидан, показвайки нужното уважение.

“Какво ценя най-много в Зидан? Тези, които имат най-добро мнение за своя треньор, са футболистите, които всеки ден са с него. Много е трудно да изказваш мнение отстрани за нещо, което е насочено навън. Вярвам, че най-важното, което имаме ние, треньорите, е с насоченост навътре. Той излъчва сигурност и вяра. Зидан беше победител като играч, а сега е победител и като треньор. Показва го с уважение и това е достойно за възхищение.“

„Това е много красив мач с фантастични футболисти и в двата отбора. Играчите на Реал все още са добри, въпреки тяхната възраст. Те продължават да се състезават с младите футболисти, което заслужава уважение, въпреки че става въпрос за наш исторически съперник. Искаме да отведем мача дотам, където можем да им навредим, като ще се получи много красив двубой. Луис Суарес? Всеки преминава през различни етапи. Нека не забравяме, че той прекара коронавирус и не игра 20 дни. Нормално е всеки да се нуждае от време, за да е в най-добра форма. Той е много важен за нас, има ген за голове вътре в себе си, а този мач е от голямо значение за него и отбора. Дано за времето, през което ще е на терена, той да даде най-доброто за тима. Коке? Благодаря му за всичко, което той ни дава, и да не се отпуска. Нуждаем се от това той да се представя по същия начин и да има същото желание за игра във всеки мач“, добави Симеоне.

„Миналият сезон ни послужи, за да развием много играчи, всеки от които сега е по-добра версия. Това ни накара да пораснем, особено след като сезонът беше прекъснат заради коронавируса. Реал се подобри в последните няколко мача. В Севиля изигра добър двубой със сигурност в защита. Израснали са и в офанзивен план, опитват се да пресират в противниковата половина и дори да стигат до дуели един на един, а след това се връщат, за да се защитават, и се възползват от скоростта на Винисиус Жуниор, Родриго и Лукас Васкес. Марко Асенсио вече играе по различен начин и това израстване го виждаме в последните мачове”, каза още Чоло на пресконференцията преди сблъсъка.