Синът на Малдини напусна Милан, но остава в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младокът може би ще поеме по различен път от този на баща си

Полузащитникът на Милан Даниел Малдини напусна клуба, за да се присъедини към Емполи. Той прекара предишния сезон под наем в Специя, а през следващия ще бъде отдаден на Емполи. Разликата между двете сделки е, че в тази с Емполи, тимът ще има възможност да закупи футболиста в края на сезона за 5 милиона евро. При подобен развой “росонерите” обаче ще запазят правото да откупят футболиста за 6 милиона.

Даниел е първият от фамилията Малдини, който най-вероятно ще гради кариерата си в друг отбор, а не в Милан. Неговият дядо – Чезаре Малдини е известен футболист на “росонерите”, който впоследствие бива наследен от сина си Паоло Малдини, който е баща на Даниел. Паоло безспорно е най-добрият футболист в семейството, а според мнозина е смятан и за най-добрият защитник за всички времена.

През миналия сезон Даниел записа 20 мача за Специя, в които се разписа 3 пъти. Едно от попаденията му бе именно срещу Милан. Това обаче явно не е достатъчно на ръководството да даде още един шанс на младока да се докоже.