Сираков: Изборът ми с Костов беше добър и правилен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Стъпка по стъпка ще отидем там, където сме си заслужили", категоричен е босът на Левски.

Собственикът на Левски Наско Сираков говори по редица любопитни теми, свързани със “синия” тим.

Сред тях бяха представянето на столичния гранд в евротурнирите, изборът да бъде поставен Николай Костов на треньорския пост, селекцията на отбора и задълженията на клуба.

“Смятам ,че отборът в момента е в добро състояние, показа го последният месец и половина в европейските клубни турнири. Представихме се добре, с малки изключения, и в шампионата. Всичко е нормално и спокойно”, каза Сираков по “БГ Радио” в предаването “Спорт в БГ”.

“Мисля, че Айнтрахт е прекалено голяма хапка за нас в този момент. Най-нормалното нещо се случи, защото ние не можем да изтъкнем нито една причина защо трябва ние да ги отстраним. Далеч сме още от тяхното ниво, трябва да се работи много в България, за да стигнем до тези клубове”, призна собственикът на “сините”.

“С Ники се познаваме от 35 години и мисля, че изборът ми беше добър и правилен. Той го доказва с работата си в клуба”, посочи бившият нападател на Левски.

“Аз няма да влизам в подробности, водят се разговори с всички футболисти, на които им изтичат договорите. Дори да има такива, които не желаят да подновят договорите си – това е техен проблем”, обясни Сираков.

Босът на Левски обяви и защо се стигна до раздялата с ветерана Ивелин Попов: “Изрично по негово желание”.

Сираков: Изборът ми с Костов беше добър и правилен 1

“Последните месеци прочетох изключително много глупости. Каквото е във възможностите на клуба, ще бъде направено. Разбира се, ако е в рамките на това, с което може да се справим. Нито Николай Костов ми е извивал ръцете за нови играчи, нито търся централен нападател. Ние имаме двама. Бари още се възстановява и се надявам до 3 месеца да го видя в игра. Трансферният прозорец приключи, каквото и да говорим сега, вече е минало. Не е имало някакъв специален интерес, който да ни задоволява. Целта ни беше да запазим отбора и да се представим максимално добре в първенството. Аз не се бъркам в правенето на състава. Ники се справи много добре, имаме отлични млади вратари. Всичко е в ръцете на Николай Костов”, посочи Сираков.

“Това генетично е заложено в клуба. Аз не обичам да поставям цели пред футболистите, за мен е най-важен е следващият мач с Крумовград. Стъпка по стъпка ще отидем там, където сме си заслужили. Зависи си от нас. Първенството е доста интересно, има 4-5 отбора с почти изравнени възможности. За нас най-важен е следващият мач”, категоричен бе той.

“Вижте евроучастието само по себе си не носи нищо. Всеки един отбор трябва да побеждава, ако иска да печели дивиденти”, заяви Наско Сираков.

“Аз съм учил финанси, но не обичам да се занимавам с неща, с които има по-добре подготвени хора от мен, такива има в клуба. Като цяло трябва да сме спокойни. Последните 5 месеца сме погасили над 3 милиона, може би и повече, от задълженията ни към НАП. Надявам се скоро да имаме споразумение с агенцията, което ние да изпълняваме”, вметна Сираков.

“Нормално е треньорът и футболистите да имат високи амбиции. Ще има мачове, в които да правим равен или да загубим. Най-важният мач за Левски остава този с НАП. Най-важно е да изчистим Левски от всички задължения и да градим отбор, с който на 100% да се борим за титлата”, завърши мажоритарният собственик на “сините”.