Сити доближи Топ 6 след скромна победа над опашкаря Шефилд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кайл Уокър донесе трите точки за гражданите с попадение през първата част

Манчестър Сити записа минимална победа с 1:0 при визитата си на Шефилд Юнайтед в двубой от 7-ия кръг в Премиър лийг. „Гражданите“ направиха множество пропуски пред вратата на „остриетата“, като трите точки идват след точен изстрел на Кайл Уокър в 28-ата. Отборът на Пеп Гуардиола вече има 11 точки и от 13-ото място се изкачи на 7-ата позиция. Шефилд остава на предпоследното място с 1 точка след седем изиграни мача.

Сити бе абсолютен господар на терена през първите 45 минути, като всичко интересно се случваше пред вратата на домакините. В 8-ата Феран Торес отправи точен удар с глава, но вратарят не се затрудни, а в 19-ата Родри пробва далечен изстрел, но отново стражът на Шефилд бе на правилното място спаси.

В 23-ата Феран Торес направи огромен пропуск. Стърлинг пусна между краката на бранител към испанеца, който от 4-5 метра прати в Рамсдейл.

Пет по-късно все пак „гражданите“ открира резултата. Кайл Уокър стреля извън наказателното поле, бранител скочи и топката мина под него, а вратарят Рамсдейл опита с плонж да отклони, но не успя да докосне топката, която влетя в мрежата.

След почивката „остриетата“ показаха много по-добра игра, но отново в началните минути инициативата бе при гостите.

В 55-ата Де Бройне отправи неточен удар извън пеналта, а малко след това Марез изпълни много добре фаул, но Рамсдейл показа класа и изби с една ръка в корнер.

Най-чистото положение в мача за Шефилд дойде в 70-ата минута. Сандер Берг направи страхотен рейд отдясно, извади назад към Лундстрам, който от около 12 метра пресили и прати над вратата.

Отлична комбинация на десния фланг завърши с бърз пробив на Бернардо Силва в наказателното поле в 84-ата, но португалецът завърши атаката с изстрел във вратаря на Шефилд.