google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В последните дни във всяко от големите 5 първенства в Европа се коментира на кои дати е възможно да бъде подновен шампионата.

Италианското издание “Гадзета дело спорт” направиха кратко обобщение на това каква е ситуацията в големите европейски първенства, които са прекъснати заради глобалната пандемия от коронавирус, но все пак се очаква в близко бъдеще да бъдат подновени.

Серия “А” /Италия/

Италианската Серия “А” може да бъде подновена на 23-24 май – това е оптимистичен вариант. Има предложения отборите да започнат тренировки в началото на май, но затова пандемията коронавирус трябва да отшуми. Обсъждат се и дати в края на месец май за рестарта на първенстото, а най-песимистичния вариант засеа е 6-7 юни.

Висша лига /Англия/

Коронавирусът превзе Англия няколко седмици след Италия и ситуацията на Острова изглежда по-тежка в момента. Футболът в страната е спрян за неопределен период от време. Твърди се, че сезонът във Висшата лига ще бъде завършен на всяка цена. Очакванията са кампанията да се рестартира през юни, а отборите да подновят тренировки в средата на месец май.

“Ла Лига” /Испания/

Положението в Испания е сходно като това в Италия. Най-коментираната дата за рестарта на “Ла Лига” е 28 май, но има и други варианти – 6 юни или дори 28 юни. АКо сезонът започне чак в края на юни, това означава, че испанското първенство ще завърши след средата на август и непосредствено след това трябва да започне новия сезон.

“Първа Бундеслига” /Германия/

В Германия усилено се говори първенството да бъде възобновено през месец май. В следващите дни ще има още по-голяма яснота за подновяването на сезона в Бундеслигата, но това е доста възможно да бъде в началото на месец май – на 2-ри или 9-ти.

“Лига 1” /Франция/

Във Франция до момента не е споменавана конкретна дата за подновяването на сезона. Почти сигурно това няма да се случи в следващия един месец. В края на месец май би било оптимистично сезонът в “Лига 1” да бъде възобновен.