Скандал на “Ролан Гарос” – Вика Азаренка избяга от студа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тазгодишният “Ролан Гарос” започна необичайно – половин час след началото на мачовете бившата водачка в световната ранглиста Виктория Азаренка и съперничката и Данка Ковинич напуснаха корта без да имат разрешение за това.

Финалистката от US Open побесня от решението на организаторите да не прекратят срещата независимо от лекия дъжд, започнал да се изсипва върху кортовете в Париж.

Азаренка, която е 10-а в основната схема на турнира пристигна на корт “Сюзан Ленглен”, облечена в зимно яке заради ниските температури, постоянния вятър и лекия дъждец. Постепенно обаче размерът на капките се увеличи и Вика настоя за отлагане на срещата.

“Вие не играете, така че нямате идея какво са условията. Аз съм долу да играя, но това става абсурдно”, заяви беларуската състезателка на съдията Клеър Ууд.

Ууд, която изчакваше за допълнителни инструкции от рефера на турнира, призова Азаренка за търпение, за да видят дали дъждът ще премине. Двукратната шампионка от Australian Open обаче нямаше такива намерения.

“Няма да стоя тук, защото ще замръзна. 8 градуса е. Живея във Флорида и съм свикнала с топло време”, оплака се Аазаренка.

В последствие тя попита съперничката си Ковинич дали иска да изчака на корта, а след като черногорката отговори с “не”, двете просто напуснаха корта без да имат разрешение затова.

“Абсурдно е, прекалено студено. Какъв е смисълът? Седим тук като патки”, заяви Азаренка преди да напусне корта.

В последствие все пак двете се завърнаха и доиграха двубоя, завършил 6:1, 6:2 за Азаренка.