google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Враца постигна минимална победа с 1:0 при визитата си на Ботев Пловдив в първия двубой за двата тима след подновяването на efbet Лига. Единственото попадение в мача отбеляза Валери Домовчийски в 10-та минута.

Така Ботев Враца записа първи успех като гост на Ботев от 36 години насам. Това бе едва втората им победа в историята като гости на ‘канарчетата’.

В тима на Ботев Пловдив дебют направи колумбиецът Фабио Бурбано, който бе привлечен още през зимата, но имаше проблем с документите и не бе записал участие за “жълто-черните” до момента. Бурбано си партнираше с Тонев, Неделев и Вутов в предни позиции.

За гостите от Ботев Враца в нападение действаха Петър Атанасов и Валери Домовчийски, като бяха подпомагани от Том и Христо Златински. Сред титулярите бе и бившият играч на Локо Пловдив – Аласан Н’Диайе.

Започваме!

Gepostet von Botev Vratza am Samstag, 6. Juni 2020

Гостите от Ботев Враца започнаха по-добре двубоя и можеше да открият резултата в 5-ата минута, но бранителят Илия Миланов пропусна да накаже решка на вратаря на съперника Янко Георгиев. Стражът на “жълто-черните” излезе неразчетено при ъглов удар и топката стигна до Миланов, който стреля с глава, но не намери опразнената врата.

В 10-ата минута врачани излязоха напред в резултата. Петър Атанасов пусна страхотен пас към Валери Домовчийски, който бе на точното място в наказателното поле и се разписа с глава за 0:1. Ботев Пловдив постепенно изравни играта и пое контрола върху срещата. Малко след 30-ата минута на срещата Тодор Неделев шутира опасно от близка дистанция, но не успя да нанесе точен удар.

Няколко минути по-късно футболист на домакините центрира в наказателното поле на врачани, където Антонио Вутов бе оставен непокрит, но бившият играч на Левски не успя да отиграе топката. До края на полувремето Ботев Пловдив атакуваше доста по-често и възпитаниците  на Ферарио Спасов опитваха да затруднят вратаря на противника, но без особен успех.

Край на първото полувреме. Ботев Пловдив изостава в резултата срещу съименниците си от Враца.

Gepostet von Botev Plovdiv am Samstag, 6. Juni 2020

Три минути след подновяването на играта отборът на Ботев Враца бе много близо до втори гол. Крайният бранител Ангел Лясков стреля от 18-19 метра като топката мина много близо до страничната греда на домакините.

Ботев Пловдив бе по-активният отбор на терена в следващите минути, като Антонио Вутов и Филип Филипов имаха шансове да изравнят резултата. В края на двубоя играта се накъса и нямаше много положения пред двете врати. Врачани действаха концентрирано в защита и не позволиха на съперника да изравни резултата, с което се поздравиха с победата.

Със спечелените три точки, Ботев Враца събра 22 пункта в своя актив и заема 12-ото място в класирането. Тимът на Ботев Пловдив пък остана с 30 точки на 8-ата позиция в таблицата.