Сладко отмъщение: ПСЖ си върна на Юнайтед и завърза Група “Н”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани спечелиха с 3:1 на "Олд Трафорд"

Пари Сен Жермен си върна на Манчестър Юнайтед за загубата с 1:2 в Париж и срази с 3:1 „червените дяволи“ на „Олд Трафорд“. Така парижани вече имат 9 точки, с колкото са Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг. Истанбул ББ пък е последен с 3 точки и със сигурност напуска европейската сцена. Така всичко в Група „Н“ ще се реши в последните мачове. На 8 декември Юнайтед гостува на Лайпциг, а ПСЖ приема Истанбул ББ.

Гостите стартираха по-силно в мача и поведоха в резултата в 6-ата минута. Неймар комбинира с Мбапе, който нанесе удар, топката се отби в крак на бранител и попадна в Неймар, след което бразилецът намери с диагонален шут десния ъгъл на вратата за 0:1.

Флоренци пробва рефлексите на Де Хеа в 10-ата минута, но вратарят на „червените дяволи“ изби.

В средата на полувремето домакините имаха късмет да останат в пълен състав след необмислена постъпка на Фред. Бразилецът се сдърпа с Передес и опита да го удари с глава, аржентинецът падна артистично на земята, след което реферът провери ситуацията на видеоповторение и реши да се смили над Фред, показвайки му само жълт картон.

В 32-ата домамините върнаха паритета с голяма доза късмет. Навас изби удар на Марсиал, след което Рашфорд пробва изстрел от дистанция, кълбото се отби в Данило и попадна в мрежата за 1:1.

„Червените дяволи“ бяха по-активният тим в първите минути след почивката, като Марсиал направи грандиозен пропуск в 49-ата и от 6-7 метра стреля над вратата.

В 57-ата при контраатака на домакините Кавани получи отдясно и прехвърли технично Навас, но топката се отби в напречната греда, след което Марсиал отново не успя да отбележи, като ударът му срещна тялото на Маркиньос.

Гредата помогна и на домакините в 64-ата при удар с глава на Маркиньос.

Де Хеа отрази изстрел на Бакер в 68-ата, а при последвалото центриране от корнер Маркиньос отбеляза втори гол за парижани.

Ситуацията се влоши за домакините в 70-ата минута, след като Фред получи нов жълт картон и беше изгонен.

Пол Погба влезе в 74-ата в игра, а няколко минути по-късно отправи ефектен удар от воле, но кълбото мина на сантиметри от целта.

В 89-ата Килиан Мбапе направи страхотен пробив отляво, но завърши своя индивидуален рейд с неточен удар.

В първата минута от добавеното време Неймар стартира контраатака за гостите, комбинира с Мбапе, който изведе Рафиня в наказателното поле. Бразилецът подаде назад към своя сънародник Неймар, а звездата на ПСЖ не сгреши и прати в опразнената мрежа за крайното 1:3.