Славия излъга Арда в шеметен мач изпълнен с обрати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци на два пъти повеждаха, но загубиха визитата с 2:3

Славия се наложи с 3:2 над Арда в зрелищен мач на „Овча купел“, изпълнен с обрати. Кърджалийци на два пъти повеждаха в срещата, но „белите“ показаха характер и стигнаха до пълен обрат, а главна заслуга за трите точки имаше австралиецът Питър Макрилос, който блесна с два гола за тима на столичани. Така след днешния успех Славия събра 16 точки и се изкачи до 11-ото място в класирането. Арда остава на 4-ата позиция с 35 точки.

Първата опасност в двубоя бе в наказателното поле на домакините. В 7-ата минута Спас Делев получи в пеналта на „белите“, но ударът му бе блокиран от Светослав Вуцов.

Осем по-късно кърджалийци откриха резултата. Спас Делев с добър пас намери Александър Георгиев, той комбинира с Тонислав Йорданов, който разпечата вратата на столичани с гол в първия му мач като титуляр.

Авансът на гостите се задържа изключително за кратко, тъй като още с подновяване на играта „белите“ изравниха. Австралиецът Питър Макрилос овладя избита топка от Караджов, след което с удар от границата на наказателното поле отбеляза дебютния си гол с екипа на Славия.

Пет минути преди почивката Арда отново дръпна в резултата. След добра атака по левия фланг Александър Георгиев центрира в пеналта, където Румен Руменов отбеляза с глава.

Равенството отново бе възстановено в 55-ата минута, когато Димитър Рангелов показа отлична техника, след което комбинира с Георги Вълчев, който с плътен изстрел направи 2:2.

Макрилос вкара втория си гол в мача и направи обрата пълен в 72-ата минута.

„Белите“ задържаха крехкия си аванс до края на двубоя и записаха първа победа от 10 декември насам. Арда пък инкасира втора загуба от началото на първенството.