Славия шокира Лудогорец и записа четвърта поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белите" сложиха край на серия от пет поредни загуби срещу "орлите"

Славия постигна изненадващ успех с 3:2 като гост на Лудогорец на “Хювефарма Арена” в среща от 18-ия кръг на efbet Лига. Мартин Сораков, Галин Иванов и Франко Русо (автогол) се разписаха за столичани, докато Рик Джоанатан и Кайо Видал бяха точни за шампионите.

Победата изкачи Славия с една позиция в класирането и “белите” вече за 11-ти с 20 точки, колкото има и 10-ият Хебър. Лудогорец остана с 36 точки – на пет зад лидера ЦСКА, който е с мач повече. За възпитаниците на Георги Дерменджиев това бе край на серия от шест поредни успеха и първо поражение от 26 октомври насам, когато загубиха от Фенербахче с 1:3.

В 30-ата минута падна първият гол в срещата в Разград. Денислав Александров пусна остро подаване в наказателното поле на “зелените” и Франко Русо засече в собствената си врата – 0:1.

Малко след това Рик Джонатан пропусна добра възможност за изравнително попадение. Все пак офанзивният футболист на “орлите” се рзаписа с удар от границата на наказателното поле в 42-рата минута – 1:1.

Славия имаше страхотен старт на второто полувреме и отбелязва два гола. Мартин Сораков направи 1:2 в 47-ата минута, а осем по-късно гостите имаха два гола преднина след попадение на Галин Иванов.

В 65-ата минута Светослав Вуцов спаси опасен шут на Фон Витри. Две минути след това появилият се от пейката Кайо Видал вкара с глава за 2:3 и върна Лудогорец в мача.

В 71-вата минута Квадво Дуа пропусна с глава. В следващите минути Лудогорец продължи да доминира, но така и не успя да вкара изравнителен гол. “Орлите” допуснаха трето поражение в Първа лига за сезона и изостанаха от първото място.