Младото бижу на Милан няма право да играе в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
15-годишният рекордьор Франческо Камарда няма да може да вземе участие в ШЛ

Младата звезда на Милан Франческо Камарда няма да има възможност да направи своя дебют в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент – Шампионска лига.

15-годишното дете чудо от школата на Милан пренаписа историята на италианския футбол този уикенд, като се превърна в най-младия футболист, взимал участие в двубой от Серия А.

Франческо Камарда направи официален дебют за „червено-черните“ в срещата с Фиорентина. Младокът се появи в игра 83-тата минута на срещата, заменяйки сръбския нападател Лука Йович. Камарда направи добро впечатление на терена, но неприятната новина за него и Милан е, че няма право да играе в Шампионска лига.

Строго правило на УЕФА гласи, че футболист, който не е навършил 16 години без професионален договор, няма право да играе в състезанието.

Франческо Камарда ще навърши 16 г. през март 2024 г. и най-рано тогава ще може да играе в ШЛ, ако Милан все още е участник в турнира. На “росонерите” сега предстои важен двубой срещу Борусия Дортмунд от 5-ия кръг на груповата фаза на турнира.