Славия срази Крумовград за втора поредна домакинска победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" спечели и без новия си треньор Златомир Загорчич, който изтърпява наказание

Славия постигна много важна победа с 2:0 над Крумовград на стадион “Александър Шаламанов” в среща от 15-ия кръг на родното първенство. Това бе втори пореден успех у дома за “белите”, след като  на 7 октомври те надвиха Арда с 1:0. Столичният тим отново запази суха мрежа и се поздрави с успеха, който е едва трети от началото на сезона.

Виктор Генев, който днес празнува рожден ден, се разписа в 16-ата минута с глава след центриране на Тони Тасев. Именно Тасев отбеляза втория гол в края на срещата от дузпа.

С тази победа тимът на Славия спечели една позиция в класирането и вече е 14-ти с 11 пункта. Отборът на Крумовград остана с 18 точки на 9-ото място и може да се смъкне в таблицата, ако Берое вземе точка или три при домакинството си на Левски тази вечер.

Първото полувреме на стадион “Александър Шаламанов” бе равностойно, но Славия използва един от малкото си шансове и се прибра на почивка с аванс. В 16-ата минута Тони Тасев отправи добро центриране в пеналта на гостите и Виктор Генев засече с глава за 1:0.

В 65-ата минута Генев можеше да вкара втори гол с глава, но ударът му премина над вратата на противника.

В 80-ата минута “белите” получиха дузпа, след като Раян Сенханджи фаулира резервата Владимир Николов. От бялата точка Тони Тасев се разписа, за да оформи крайния резултат 2:0.

В следващия си мач отборът на Славия ще приеме Лудогорец на 2 ноември в отложена среща от 3-ия кръг на efbet Лига.