Славия удари Локомотив в Пловдив и завърза битката за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив (Пловдив) и Славия завършиха при резултат 0:1 в двубой от първия кръг на плейофната фаза от efbet Лигата. Единственото попадение отбеляза Радослав Кирилов в 76-тата минута, след чудесно подаване на Йомов.

Така Славия намали изоставането от Локомотив на само две точки. В момента, 2-рият и 5-тият в българското първенство са разделени само от две точки, което означава, че ще се насладим на ожесточена битка за участие в Лига Европа, до края на сезона.

🗓️ 20 Юни🆚 Локомотив🕣 18:45 ч. стадион "Локомотив"➡️ Тази събота белите гостуват в Пловдив за мач от първия плейофен кръг на Еfbet Лига ⚪️⚫️

Gepostet von Slavia Sofia am Montag, 15. Juni 2020

Първия шанс дойде в 15-тата минута, когато Масоеро нанесе удар с десния крак от около 12 метра, но топката мина покрай гредата на Стергиакис.

Славия отговори с много красива атака, при която Филип Кръстев успя да изведе Георги Йомов отдясно на пеналтерията. Фланговият футболист шутира опасно, но не уцели вратата.

В 23-тата отново Масоеро опита да отбележи, но прати топката в аут.

В 38-тата Славия изпусна страхотен шанс. Йомов центрира към Галин Иванов, който стреля от близка дистанция, но Луков направи брилянтно спасяване. След няколко минути Мартин Луков спаси и опасен удар на Попадийн.

В последната минута на полувремето Салинас опита удар от границата на наказателното поле, но Стергиакис отново бе на ниво.

Край на първите 45 минути!Локомотив (Пловдив) и Славия се оттеглят на почивката при нулево равенство, като и двата отбора имаха своите шансове за гол, но не успяха да ги реализират!

Gepostet von Efbet Лига am Samstag, 20. Juni 2020

В 47-тата минута Анте Аралица премина през трима защитници на Славия и стреля, но на няколко метра покрай вратата.

В 50-тата “белите” създадоха поредната много красива атака, топката достигна до Галин Иванов, който отправи прострелно центриране, но Чунчуков остана далеч от това, да засече коженото кълбо в мрежата.

В 61-рата Аралица отново пропусна чудесен шанс, след като получи в наказателното поле от Митко Илиев. Нападателят на Локомотив обаче стреля 5-6 метра в аут.

В 76-тата Карагерен овладя на гърди и моментално стреля от около 22 метра, но ударът му премина на не повече от метър от вратата на Стергиакис. В ответната атака гостите поведоха. Георги Йомов отне топката в центъра и подаде към Радослав Кирилов, който финтира защитник на Локомотив и с прецизен удар откри резултата.

До края на срещата домакините натиснаха в търсене на изравнителен гол, но не успяха да достигнат до кой знае колко опасности пред вратата на Славия.

Стартови състави:

Локомотив (Пловдив): Луков, Алмейда, Масоеро, Акиниеми, Умарбаев, Витанов, Томашевич, Карагерен, Салинас, Илиев, Аралица;

Славия: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Бенгюзов, Йомов, Иванов, Кръстев, Стоев, Чунчуков;