След двучасова драма и дузпи Аржентина се катапултира на 1/2-финал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гаучосите" успяха да преодолеят Нидерландия след невероятен трилър

Аржентина е на 1/2-финал на Мондиал 2022 в Катар след като победи Нидерландия с изпълнения на дузпи. Редовното време и продълженията приключиах наравно 2:2 след зверска драма, а при наказателните удари “лалетата” бяха спрени от отличния Емилиано Мартинес.

Още в 5-та минута Молина получи отдясно, напредна и намери Родриго де Пол. Той стреля от около 15 метра, но намери тялото на своя съотборник Хулиан Алварес.

В 22-ата минута Меси се освободи от Мартен де Роон и стреля от около 20 метра, но неточно. Така се стигна до 35-та минута, когато Меси получи топката малко след центъра, финтира с тяло двама в оранжево, след което с пас, който само той можа да види изведе Науел Молина в наказателното поле и той матира Нопер за 1:0.
След двучасова драма и дузпи Аржентина се катапултира на 1/2-финал 1
Малко след час игра Меси беше фаулиран от Ван Дайк близо до наказателното поле и стреля отлично от пряк свободния удар, но топката кацна от горната страна на мрежата.

Така се стигна до 72-та минута, когато Куня беше съборен от Дъмфрис на границата на наказателното поле и Лаос посочи бялата точка, отсъждайки дузпа за Аржентина. На 11-те метра застана Лионел Меси, който този път не сбърка, както срещу Полша и удвои аванса на своя тим – 2:0.
След двучасова драма и дузпи Аржентина се катапултира на 1/2-финал 2
В 83-та минута Нидерландия върна интригата в мача. Резервата Вегхорст успя да засече с глава центриране отдясно и прати топката в далечния ъгъл на Мартинес за 2:1. Само минути по-късно Бергхауст стреля мощно с левия крак, но топката се оплете от външната страна на мрежата.
След двучасова драма и дузпи Аржентина се катапултира на 1/2-финал 3
В 89-та минута напрежението стигна връхната си точка след като Паредес направи два поредни остри шпагата преди да изрита силно топката към резервната скамейка на Нидерландия, като играчите на “лалетата” скочиха вкупом да търсят саморазправа и се стигна до меле, а инцидентът доведе до заслужен жълт картон за халфа на Ювентус.

В насроченото от Матур Лаос 10-минутно продължение страстите продълиха да бъдат на ниво, а Нидерландия се опитваше всячески да върне втория гол. В последната 10-та минута “лалетата” получиха право да изпълнят пряк-свободен удар в близост до наказателното поле, при който Коопмайнерс намери с хитър къс пас Вегхорст, който пое и с удар по земя взриви всички в “оранжево” за 2:2!

След сигнала за край на 90-те минуте от щаба на Аржентина налетяха да искат обяснения от Лаос, а скамейката на Нидерландия не пропусна отново да се впусне в търсене на обяснение от “гаучосите”.

Първото продължение премина в доста по-спокойно темпо, като вече си личеше, че и двата отбора не искат да допускат грешки. Втората част на продълженията беше при по-добра игра на Аржентина като Лаутаро Мартинес беше блокиран с тяло от Ван Дайк, а секудни по-късно изстрел на Енцо Фернандеш беше отклонен от Вегхорст и топката падна върху вратата за късмет на “лалетата”.

В 119-та минута Лаутаро Мартинес стреля мощно, но Нопер спаси. В 120-та минута отново Енцо Фернандес стреля от над 20 метра, но дясната греда спаси Нидерландия!

Така се стигна до рулетката на дузпите, където Ван Дайк започна с пропуск, а след това Меси отбеляза хладнокръвно. Последва още едно спасяване на Мартинес срещу Бергхауст, а Паредес направи 2:0. Последваха точни удари на Коопмайнерс и Монтиел. Велгхорст също вкара, а Енцо Фернандес пропусна, което върна надеждите на “лалетата”. Люк Де Йонг вкара петата за Нидерландия и всичко остана на плещите на Лаутаро Мартинес, който беше безпощаден.

Така Аржентина си подпечата сблъсък с Хърватия за място на финала на “Лусаил”.

При дузпите:
1. Ван Дайк – пропуск
1. Меси – гол
2. Бергхауст – пропуск
2. Паредес – гол
3. Коопмайнерс – гол 
3. Монтиел – гол
4. Велгхорст – гол
4. Енцо Фернандес – пропуск
5. Люк Де Йонг – гол
5. Лаутаро Мартинес – гол