Собослай след подписването с Ливърпул: Ще играя в исторически клуб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Щастлив съм и нямам търпение да започна", заяви унгарският халф

Днес официално Ливърпул подписа с унгарския халф Доминик Собослай. Той подписа своя договор с “червените” и стана второто ново попълнение на “червените” след Алексис Мак Алистър.

Собослай пристига в Ливърпул след две години и половина в Бундеслигата с РБ Лайпциг, където записа 91 мача във всички турнири. 22-годишният играч каза пред Liverpoolfc.com по време на първото си интервю като играч на клуба, че е щастлив и няма търпение да играе за този исторически клуб.

„Последните три или четири дни бяха дълги, не беше толкова лесно. Но в крайна сметка съм тук, щастлив съм и нямам търпение да започна. Това е исторически клуб с наистина добри играчи, добър треньор, всичко е наред. За мен беше перфектно да направя следващата стъпка в клуб като този. Феновете, стадионът, всичко е наистина страхотно”, заяви унгарецът.

Собослай направи професионалния си дебют в тима на Лиферинг. След това игра за РБ Залцбург, където записа 83 мача с 26 гола. Той вкара два пъти на Ливърпул в груповата фаза на Шампионска лига 2019/20. Последва трансфер в Лайпциг през януари 2021 г., но контузия отложи първото му участие за новия му клуб до началото на кампанията 2021-22. За “Червените бикове” от Бундеслигата, той записа 91 мача с 20 гола и 22 асистенции.