Собственикът на Евертън иска Рафа Бенитес за мениджър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Част от феновете на тима биха приели хладно назначението на бившия предводител на Ливърпул

Извелият Ливърпул до Шампионската лига Рафа Бенитес е фаворит за вакантния мениджърски пост в другия мърсисайдски гранд – Евертън, съобщават днешните британски издания.

Испанският специалист бил искан лично от собственика на Карамелите Фархад Мошири, който виждал в негово лице подходящ заместник на оглавилия Реал Мадрид – Карло Анчелоти.

Семейството на Бенитес продължава да живее в Ливърпул и след края на престоя му начело на Червените, но далеч не всички привърженици на Евертън биха го приели с отворени обятия на “Гуудисън Парк”.

Преди години Рафа се изпусна, наричайки Карамелите “малък клуб”. Последва моментално извинение, но така или иначе много от феновете не успяха да му простят.

Сред другите фаворити за поста на Евертън са смятани Дейвид Мойс и Нуно Есприто Санто.

Директорът на Евертън Марсел Брандс започва серия от разговори с кандидатите, като се очаква срещи да бъдат проведени също с извелия Лил до шампионската титла на Франция – Кристоф Галтие и боса на Брайтън Греъм Потър.

Твърди се също, че селекционерът на белгийския национален тим – Роберто Мартинес, който не успя да впечатли по време на първия си престой в Евертън, също би могъл да бъде поканен на среща, независимо от участието на “червените дяволи” на Евро 2020.