София Кенин е шампионката при жените на Australian Open!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

21-годишната американка София Кенин изжиява мечтата си в Мелбърн, след като спечели първата си титла от турнирите от Големия шлем. Кенин спечели с 2-1 сета финала срещу Гарбине Мугуруса (4-6, 6-2, 6-2) и завоюва най-голямата си титла в кариерата.

Преди началото на тазгодишния Australian Open, София Кенин имаше само една победа на турнира в Мелбърн. Освен това тя достигна до финала като непоставена, което само показва колко силен турнир направи. В понеделник Кенин ще заеме седмото място в световната ранглиста и ще стане най-предно класираната тенисистка на САЩ в момента.

Гарбине Мугуруса пък не успя да спечели третата си титла от турнирите от Големия шлем. До момента тя имаше трофеите от Ролан Гарос и Уимбълдън, които спечели съответно през 2016 г. и 2017 г. С достигнаето си до финала тази година, бившата номер 1 от Испания ще се завърне в топ 20 на женския тенис.

Мугуруса започна по-силно срещата и първа направи пробив в третия гейм, за да поведе с 2-1. След това затвърди подаването си имаше аванс до 4-3 гейма, когато бе пробита на 15 точки. Веднага след това испанката направи нов пробив и поведе с 5-4, след което спечели сервис гейма си и взе първия сет с 6-4.

Във втория сет София Кенин бе преобразена и доминираше тотално в разиграванията. Американката направи пробив за 3-1 гейма и имаше сериозен аванс в сета. При 5-2 в своя полза, Кенин осъществи втори пробив и спечели втората част с 6-2, за да изравни сетовете и да вкара финала в трети решителен сет.

В третата част нямаше пробив до шестия гейм, когато Мугуруса загуби по оспорван начин подаването си. След като поведе с 4-2 гейма, нямаше какво да спре София Кенин по пътя към победата. 21-годишната американка спечели сервис гейма си на 30 точки и дръпна с 5-2. Мугуруса не успя да се върне в мача като загуби и следващия гейм. Испанската тенисистка отрази един мач бол, но при втория направи двойна грешка, като по този начин София Кенин спечели титлата в Мелбърн.