Солиден старт за Янева и Николова
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белберова се препъна в първото препятствие

Носителката на златен медал от турнира за Световната купа в Белград – Юлияна Янева, стартира участието си в категория до 68 килограма на европейската олимпийска квалификация в Будапеща с убедителна победа над туркинята Бусе Тосун.

Солиден старт за Янева и Николова 1

Една от звездата в българския тим проведе схватката разумно от тактическа гледна точка и дори за миг не позволи на опонентката си, която е бившата световна шампионка (до 23 години), да има инициативата на тепиха.

Любопитно е да се отбележи, че днешният категоричен успех с 9:0 технически точки идва три месеца, след като Янева надигра Тосун и във финала в Белград.

В четвъртфиналите възпитаничката на Серафим Бързаков ще се изправи срещу силната французойка Кумба Ларук, за която това ще е първа среща в унгарската столица.

Евелина Николова също се наслади на мечтан старт, разгромявайки на осминафиналите Альона Колесник (Азербайджан) с 6:0 технически точки.

Солиден старт за Янева и Николова 2

Българската състезателка започна пределно мотивирана и още в първата част се сдоби с аванс от четири точки. След почивката Николова осъществи и умела атака, оценена с две точки, а това съвсем прекърши съпротивителните сили на Колесник.

В спор за място на полуфиналите нашето момиче излиза на тепиха срещу опитната рускиня Вероника Чумикова, която през декември спечели бронзов медал на турнира за Световната купа в Белград.

За съжаление в категория до 53 кг Сезен Белберова отстъпи на италианката Кармен ди Дио в изключително равностоен осминафинален двубой.

По-късно днес вропейската шампионка Миглена Селишка ще стартира директно от четвъртфиналите в категория до 50 килограма, като нейна съперничка ще бъде Eма Йона Малмгрен (Швеция), надиграла Наталия Варакина (Беларус) с 6:4.

В категория до 76 кг Мария Оряшкова стартира срещу Каталина Аксанте (Румъния).

Снимки: Start-photo.bg