Солскяер не може да повярва на отменено правило във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старши-треньорът на Манчестър Юнайтед е недоволен от премахването на правилото за 5 смени на мач

Висшата лига взе решение да премахне правилото за петте смени през новата кампания. При рестарта на предишната кампания отборите имаха възможност да правят по 5 смени на мач, но сега това не е така. Заради това наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не е никак доволен. Но пък решението бе взето от отборите в Премиър Лийг, като за гласуваха 11 от всичките 20 клуба.

Евроучастниците на Англия обаче имат доста проблеми предвид натоварената програма. Един от тях еи  Манчестър Юнайтед, като Солскяр не може да разчита на доста футболисти поради контузии и заболявания, а в останалите футболисти се натрупва умора заради сгъстения цикъл.

„Не мога да повярвам, че гласувахме да забраним 5-те смени на мач. Вече сме свидетели на толкова много контузии. Най-голямо ни задължение е да се грижим за здравето на играчите през целия сезон. Наясно съм защо гласувалите за това решиха така, но е нужно да видим и как това се отразява на футболистите – както физически, така и психически. Най-смисленото решение е да им даваме повече възможности да си отдъхват. Пеп Гуардиола също говори за този проблем”, недоволстваше норвежкият специалист.

От няколко седмици насам Ман Юнайтед играе по две срещи на седмица. В средата на седмицата тимът разби РБ Лайпциг в Шампионска лига, а в неделя приема Арсенал във Висшата лига като това ще бъде мач №100 на Солскяер като мениджър на тима.

„Всичко мина толкова бързо, досега се наслаждавах на това. Да се надяваме, че ще имаме повод за празнуване, постигайки добър резултат с добра игра”, каза още треньорът на „червените дяволи“.