Сон е готов за игра – излиза срещу Уругвай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Тотнъм използва предпазна маска след получената фрактура на очната кухина

Нападателят на Република Корея Хюн-мин Сон се чувства комфортно с предпазната си маска, и ще играе в първата среща на тима на Мондиал’2022 в Катар – срещу Уругвай, съобщи треньорът на азиатците Пауло Бенто.

Нападателят на лондонския Тотнъм Хотспър получи фрактура на очната кухина по време на двубоя с  Олимпик Марсилия (1:1) в началото на ноември, което постави под съмнение участието му на шампионата.

“Сон може да играе, да,” заяви Бенто. Мисля, че това, че ще носи маска, не е неудобство за него, по-скоро е естествено. Ще видим как ще бъде.

“Надяваме се той да се чувства комфортно във възможно най-голяма степен и ще използваме най-добрата стратегия, за да се чувства спокоен по време на мача. Той знае и ние знаем, че не можем да изключим никакви рискове.”

Сон е най-добрият голмайстор на корейците на световни първенства, след като вече има на сметаката си три попадения. Той ще се стреми също да стане едва вторият играч на Корея, който се е разписвал в три отделни издания на турнира след Парк Джи-Сун.