google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ивайло Иванов се отчете с дубъл за тима на Красимир Бислимов

Спартак (Плевен) се възползва максимално ефективно от отлагането на мачовете на челниците в Северозападната Трета лига заради положителни тестове за коронавирус и след комфортна победа с 3:1 над Академик (Свищов) съкрати изоставането от върха на пет точки.

Очакваният с голям интерес двубой между Севлиево и водача във временното класиране Левски (Лом) беше отложен, след като трима от играчите на дунавския град са дали положителни проби при направени тестове за коронавирус.

Мачът между Вихър (Славяново) и Академия Враца също бе отложен заради два положителни теста за COVID-19 в лагера на гостите.

Ломчани оглавяват подреждането с 33 точки, три повече от Академия Враца и Севлиево, а четвърти е Вихър е с 28, колкото има и Спартак.

С два гола за деветата победа на тима на Красимир Бислимов се отличи Ивайло Иванов, а веднъж се разписа и бившият бранител на “студентите” Цветелин Иванов. Загубата остави свищовлии, които бяха в серия от три поредни победи, на 11-о място с 15 точки.

Любопитно е да се отбележи, че дуелът на стадион “Слави Алексиев” се състоя два дни преди 71-ия рожден ден на Академик.

В следващия кръг Спартак гостува на 12-ия в класирането Първа атомна (Козлодуй). Академик е домакин на Севлиево. Мачовете са на 15 ноември, неделя, от 14.30 часа.