Спас Делев класира Арда за исторически полуфинал за Купата!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци спечелиха с 1:0 четвъртфиналния сблъсък с ЦСКА 1948

Арда се класира за първи път в историята си на полуфиналите за Купата на България след успех с 1:0 над ЦСКА 1948 в четвъртфиналната фаза. Единственото попадение на националния стадион „Васил Левски“ отбеляза Спас Делев през 55-ата минута. Така Арда се присъедини към Лудогорец, който вчера детронира носителя на трофея Локомотив (Пловдив). По-късно днес Славия и Левски ще изиграят третия четвъртфинал, а утре от 17:00 часа ЦСКА и Ботев (Враца) ще определят последния полуфиналист.

При центриране от фаул в 8-ата минута Бастунов нанесе добър удар с глава, при което топката влетя в мрежата на кърджалийци, но попадението не бе зачетено заради засада.

Четири по-късно, при почти идентична ситуация, Ивайло Чочев насочи с глава към вратата, но Караджов с плонж изби в корнер.

Иван Тилев пробва далечен шут в 37-ата, само че Наумов внимаваше и спаси.

До края на първата част нямаше опасности пред двете врати и отборите се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

В началото на втората част Серкан Юсеин стреля извън наказателното поле, но ударът му попадна в обсега на Караджов.

В 53-ата Спас Делев центрира от ъгловото флагче, като топката се насочи опасно към вратата на „червените“, а Наумов трябваше да се намесва и да избива в нов корнер.

Две по-късно Тонислав Йорданов центрира отляво към далечната греда, Лясков остана под топката, а Спас Делев от трудна позиция нанесе удар с глава, след което при недобра намеса на Наумов кълбото влетя в мрежата за 1:0.

В 82-ата Серкан Юсеин стреля от фаул във вратаря на Арда, а минута след това стражът на кърджалийци направи ново спасяване, пак след изстрел на Юсеин.

„Сините“ отвърнаха в 84-ата с добра флангова атака, която завърши с удар на резервата Георги Атанасов, но Наумов се намеси и опази от втори гол.

„Червените“ опитаха да натиснат своя съперник във финалните минути, но Арда задържа аванса си и се класира за полуфиналите.