Добави коментар

Новото попълнение на Левски Стайн Спиерингс даде интервю за нидерландския vi.nl. Халфът сподели за първите си впечатления от мачовете на „сините“.  Нидерландецът бе попитан и за драматичната победа над Лудогорец в турнира за Купата на България, дошла след продължения и дузпи. Спиерингс вкара и една от дузпите. Офанзивния полузащитник ставни Лудогорец с Аякс, а Левски с Фейенорд.

„Играхме на наш терен, а феновете не спираха да ни подкрепят. Имаше факли, беше едно уникално преживяване“ – похвали феновете полузащитника.

„Треньорът ни остави сами да преценим, кой ще бие дузпа. Имах солиден мач и за това поисках да изпълня. За наше щастие, отбелязах красиво попадение. Победата над Лудогорец е много специална за хората тук. Те са тотален хегемон в българското първенство. Разполагат с бюджет, много по-голям от този на другите отбори. Те са българския Аякс, може би, ако трябва да направя някакво сравнение. Публиката на Левски е много страстна, ние приличаме повече на Фейенорд.“ – коментира нидерландецът.

„Естествено, не трябва да се правят прибързани изводи, но отбелязах гол в първия си мач и помогнах доста на отбора. Това е чудесно за мен. Треньорът ни говори малко на английски, а аз още не знам никакъв български. Българският език е много труден, защото има различна азбука. Пресаташето ми казва, че се говори за мен, което е добре. Ако запазим позицията си в лигата, ще се класираме за началните кръгове на турнира Лига Европа. Ще бъде страхотно да играем по европейските терени“ – завърши новият футболист на Левски.

Добави коментар