Спиерингс: Уникално е да играеш пред публиката на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новото попълнение на Левски Стайн Спиерингс даде интервю за нидерландския vi.nl. Халфът сподели за първите си впечатления от мачовете на „сините“.  Нидерландецът бе попитан и за драматичната победа над Лудогорец в турнира за Купата на България, дошла след продължения и дузпи. Спиерингс вкара и една от дузпите. Офанзивния полузащитник ставни Лудогорец с Аякс, а Левски с Фейенорд.

„Играхме на наш терен, а феновете не спираха да ни подкрепят. Имаше факли, беше едно уникално преживяване“ – похвали феновете полузащитника.

„Треньорът ни остави сами да преценим, кой ще бие дузпа. Имах солиден мач и за това поисках да изпълня. За наше щастие, отбелязах красиво попадение. Победата над Лудогорец е много специална за хората тук. Те са тотален хегемон в българското първенство. Разполагат с бюджет, много по-голям от този на другите отбори. Те са българския Аякс, може би, ако трябва да направя някакво сравнение. Публиката на Левски е много страстна, ние приличаме повече на Фейенорд.“ – коментира нидерландецът.

„Естествено, не трябва да се правят прибързани изводи, но отбелязах гол в първия си мач и помогнах доста на отбора. Това е чудесно за мен. Треньорът ни говори малко на английски, а аз още не знам никакъв български. Българският език е много труден, защото има различна азбука. Пресаташето ми казва, че се говори за мен, което е добре. Ако запазим позицията си в лигата, ще се класираме за началните кръгове на турнира Лига Европа. Ще бъде страхотно да играем по европейските терени“ – завърши новият футболист на Левски.