Стадионът на Черно море се сдобива с модерно ново табло
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Информационната система ще бъде закупена от ММС, вече има обявена обществена поръчка за избор на изпълнител

Варненският стадион „Тича“ ще се сдобие с модерно информационно LED-табло на стойност 150 000 лева, съобщава „Варнаутре“. Покупката му ще бъде финансирана от Министерството на младежта и спорта, като вече има обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

Размерите на новото табло ще бъдат 8х5 метра, с височина от над 11 метра, като то ще бъде поставено на специална метална конструкция. Всичко необходимо за нормалната експлоатация на информационната система ще бъде включено – видео процесор, сендер и ресивинг карти, софтуер и т.н .

Човек от екипа на Черно море ще бъде обучен специално за работа с модерната нова система, която спомага на ст. „Тича“ да отговаря на съвременните изисквания за провеждане на футболни двубои.

Стадионът на „моряците“ беше модернизиран през 2017 година, като вложената сума беше 1 000 000 лева. Тогава със средствата, които бяха отпуснати от спортното министерство, беше изградено осветление, реновира се тревната настилка и се изгради автоматизирана дренажна и поливна система.