Стана ясно кога Кобрата ще се изправи срещу Антъни Джошуа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вече е ясно точно кога Кобрата ще се изправи срещу Антъни Джошуа!
Това ще се случи точно на 20 юни, в Лондон, на стадион “Тотнъм Стейдиъм”.

88-годишният Боб Аръм, който е промоутър на Кубрат Пулев, обяви в Туитър, че се преговаря успешно с Еди Хърн и засега всичко изгледа много добре.
Очаква се всеки момент новината да бъде разгласена официално.
Джошуа залага своите четири световни титли в двубоя.
Припомняме, че първоначално Кубрат Пулев и Антъни Джошуа следваше да премерят сили още преди три години – в Кардиф през 2017 г., но Пулев се контузи докато се подготвяше и това наложи да отпадне в последния момент. Мястото му бе заето от камерунеца Карлос Такам.

Що се отнася до мястото, колебанието бе между “Тотнъм Стейдиъм” и Емирейтс”.  Приятелските взаимоотношения обаче между бащата на Еди Хърн – Бари с президента на футболния клуб Даниел Леви в крайна сметка надделяха в полза на “Тотнъм Стейдиъм”.

Джошуа вероятно може да спечели значително повече пари за битката с Пулев, като го изведе извън Обединеното кралство. Той обаче иска да даде шанс на верните си фенове да го видят без нужда от скъпо пътуване.

Стана ясно кога Кобрата ще се изправи срещу Антъни Джошуа

Също така, Еди Хърн предупреди Джошуа да внимава много с българина. Той направи изявление и каза, че Джошуа трябва да внимава много с българина.

В свое интервю пред медиите Еди Хърн наблегна, че след като Руис претърпя зауба, доста от хората са вече убедени, че трудно може да бъде сломен. Затова и подходът трябва да бъде сериозно обмислен, дори да се търси нокаут. Хърн не пропусна да предупреди и за здравия удар на българина, който е способен да реши цял мач само с един-единствен удар. Той подчерта още, че на един по-късен етап Александър Усик ще се срещне на ринга с Дерек Чисора.

Стана ясно кога Кобрата ще се изправи срещу Антъни Джошуа 1

Припомняме, че Кубрат е на по-предна позиция от Усик, що се отнася до боя за титлите на Джошуа. Украинецът е задължителен претендент на Световната боксова асоциация, а кобрата – на Международната боксова федерация.

 

Другата седмица българският боксов промоутър ще има за задача да огледа хотелите в английската столица, да се увери в изправността на съоръженията, за да се информират родните фенове за най-добрите варианти, ако искат да гледат на живо големия двубой. За всички, които се притесняват дали ще останат билети, Гоцев успокоява, че за българския пазар са отредени 35% от общия брой пуснати в продажба.

От своя страна Кобрата пък тези дни заминава зад Океана, за да проследи на живо срещата за световната титла в тежка категория на версията WBC между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Двубоят е насрочен за 22.02.2020 година и ще се проведе в популярният град в щата Невада – Лас Вегас.
След това на българския боксьор остава в САЩ на подготвителен лагер, а завръщането му в Европа ще е две-три седмици преди големия мач с Антъни Джоуша.