Станимир Стоилов и Лудогорец са на финалната права в преговорите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се договорът на Мъри да бъде обявен до края на годината

Бившият национален селекционер и наставник на Левски Станимир Стоилов се доближава все повече до треньорския пост в Лудогорец, пише „24 часа“.

Преговорите между двете страни са на финалната права, като се очаква договорът му да бъде обявен преди края на 2020 година. За последно Мъри Стоилов води националния отбор на Казахстан, но през ноември 2018 година напусна поста.

Стоилов е смятан за един от най-добрите родни специалисти и отлично пасва на профила да развие новите в Лудогорец, който в момента подменя целия състав.

Мъри и Наско Сираков направиха един от най-силните отбори на Левски, който игра в групите на Шампионската лига. След това треньорът постигна редица рекорди с казахстанския Астана преди да поеме националният тим на страната.

Шампионът Лудогорец продължава да търси заместник на Павел Върба, който напусна разградчани преди няколко месеца, а на негово място временно беше назначен Станислав Генчев. Стоилов работи навсякъде с Цанко Цветанов и Саид Ибрахимов, но със сигурност Генчев ще остане в новия щаб, ако Мъри поеме отбора.