Станимир Стоилов застана начело на турски клуб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мъри ще се доказва като треньор в Гьозтепе Измир, който се състезава във втора турска дивизия

Българският специалист Станимир Стоилов вече има нов отбор, след като пое турския тим Гьозтепе Измир, съобщава „Тема Спорт“.

Бившият старши треньор на Левски ще има задачата да върне Гьозтепе в турския елит. В момента клубът е на 6-ата позиция в класирането на втора дивизия, като загуби последните си 2 срещи в лигата и се смъкна в класирането. След 12-тия кръг балансът му е 6 победи, 2 равенства и 4 загуби. Отборът изостава на 4 точки от втората позиция, а тя дава директна промоция в турската Супер Лига.

Любопитното е, че Гьозтепе Измир е собственост на Sport Republic на Драган Шолак, която проявяваше интерес да придобие акциите на Левски. Именно от втория период начело на сините Стоилов е оставил добри впечатления на шефовете на Гьозтепе.

През лятото интерес към Мъри Стоилов имаше от два кипърски отбора – Арис Солун и АПОЕЛ Никозия. Бившият наставник на Левски отказа тези предложения и сега се захваща с работа в амбициозен турски клуб.

Гьозтепе изпадна от елита на Турция през сезон 2021/2022 г., като от 7 септември 2021 г. до 7 март 2022 г. начело на тима бе Нестор Ел Маестро, който в момента води ЦСКА.