Ще имплантират дефибрилатор на Ериксен, няма да играе в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и регулира ритъма на сърцето и се използва при грижа при някои видове аритмии

На датския футболист Кристиан Ериксен ще бъде имплантирано специално устройство – дефибрилатор за кардиовертер (ICD), който ще следи и регулира ритъма на сърцето. Това се налага, след като футболистът на Интер получи сърдечен арест по време на мача двубоя на Дания срещу Финландия от Евро 2020 преди няколко дни.

Футболистът няма да може да играе повече в Италия, защото в страната е забранено активни спортисти да имат такова нещо. Това означава, че Интер е задължен да се раздели с Ериксен

Ериксен припадна на терена в мача срещу Финландия малко преди края на първата част и само бързата намеса на медицинския екип на стадиона в Копенхаген спаси живота му. В момента Ериксен се възстановява в болница.

“След като Кристиан премина през различни изследвания на сърцето, беше решено, че той трябва да получи ICD”, съобщи лекарят на датския национален отбор Мортен Бьозен.

Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и регулира ритъма на сърцето и се използва при грижа при някои видове аритмии. Когато устройството открие определен тип неравномерен пулс, специалният генератор изпраща електрически импулси до сърдечния мускул, които коригират сърдечния ритъм. Подобно нещо носи и халфът на Нидерландия – Дейли Блинд. В Италия обаче това е забранено, така че ако Ериксен изобщо продължи да играе футбол, няма да играе на Ботуша.