Ще изчисти ли най-после Ясен цялата плява от нашата защита?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белфаст може да се превърне в началната точка на толкова чаканото събуждане...

Къде заради обявени контузии, къде заради кошмарни изяви в първите мачове, селекционерът Ясен Петров сякаш е напът да се освободи от доказано компрометиралите се играчи в дефанзивното звено на националния ни тим.

България стартира с две домакински загуби – срещу Швейцария и Италия, като дори опитващият се да балансира между вечно недоволните клубни босове и нахакани мениджъри Петров, е близо до оформянето на защитен вал, срещу който малцина биха изтръскали на масата футболни аргументи срещу даването им на шанс.

Е, ще се чуят, разбира се, и нафталинови изказвания за липса на опит, както и за статута на клубовете на някои от момчетата, но по принцип смелите селекционери не отдават особено значение на подобни вопли.

Още преди седмица 7 Спорт обяви, че с тази защита България е пушечно месо, и въпреки че отново закъсняхме с истински храбрите ходове, сме близо до това да видим в игра срещу Северна Ирландия повечето от онези, около които е съвсем разумно да се изгражда новата отбранителна формация на България.

С големи шансове да започнат дори като титуляри са и вратарят Даниел Наумов, и братята Петко и Андрея Христови, и Вальо Антов.

Крайно време беше и достатъчно интелигентният Ясен Петров да се убеди, че с отбранявалите вратата ни срещу Швейцария шансовете ни в дългосрочен план не са особено солидни.

Няма никаква гаранция, че включването на новобранците ще изиграе ролята на магическа пръчка. Напротив! Съвсем възможно е да станем свидетели на грешки и от тяхна страна. Но те със сигурност заслужават доверие и правото да сгрешат.

Солидната защита се изгражда и с вяра и доверие, а тези момчета са в състояние да я изградят. Стига да “захапят” и с нужната подкрепа да изнесат на плещите си този квалификационен цикъл. Нещо, което у нас звучи почти като “невъзможна мисия”…

Игрови минути може да получат също Илиан Илиев-младши, Атанас Илиев и Георги Йомов. Дано наистина се случи!

Кураж, Ясене! Фортуна и Нике обичат смелите! Време е да те забележат…