google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Знаейки, че една точка ще бъде достатъчна за място на осминафиналите на Евро 2024, Англия приключва кампанията си от група C във вторник вечер

Англия спечели четири от общо шест възможни точки на Европейското първенство и макар без да успява да впечатли до момента, то гледа смело към фазата на директните елиминации. Във вторник вечер е последният двубой на “Трите лъва” от група С на турнира, като съперник е Словения, който записа две равенства 1:1 в своите срещи.

Имаше една сериозна разлика между първия мач на Англия от Група С със Сърбия и битката им с Дания на 20 юни. Трите лъва не бяха наказани за по-разконцентрираната си игра след откриването на резултата в първия мач, но това не им се размина срещу датчаните. Под затворения покрив на “Дойче Банк Парк” във Франкфурт, Хари Кейн отбеляза в четвъртия си пореден голям турнир, но колебливия отбор на Англия не спечели срещата, тъй като Мортен Хюлманд вкара страхотен гол по-късно през първото полувреме.

Представянето на селекцията на Саутгейт до момента е летаргично, вяло и показателно за това на страна, която не е напълно сигурна с техните роли в стартовите 11. Дори капитанът Кейн призна, че той и съотборниците му често имат проблеми, когато става въпрос за натиск от страна на съперника, което води до познато чувство на песимизъм, излъчвано от нацията. Слабият рекорд на Англия от две победи от последните седем мача трябва да накара словенците да имат увереност за решаващия мач във вторник.

Нужно е Англия да покаже друго лице, за да няма проблеми в двубоя със словенците. Заговори се, че треньорът Гарет Саутгейт ще направи промени в състава. Александър-Арнолд може да отпадне от стартовия състав, а Конър Галахър да получи стартова позиция. Киърън Трипиър също може да седне на пейката според английските медии. В състава на “Трите лъва” има невероятни футболисти и нещо тактически би трябвало да се промени, за да може отборът да заиграе по-добре и да бъде по-резултатен, което да им гарантира по-комфортни победи на първенството в Германия.