Варга ще бъде изписан в сряда след операцията в Щутгарт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Унгария е получил няколко лицеви травми и сътресение на мозъка

Нападателят на националния отбор на Унгария Барнабас Варга вероятно ще бъде изписан от болницата в Щутгарт в сряда, обяви лекарят Гергели Панцис. Малко по-късно и клубният отбор на футболиста Ференцварош потвърди информацията.

Националът на Унгария получи изключително тежка контузия в главата по време на мача от Евро 2024 срещу Шотландия в неделя. Футболистът се сблъска с вратаря Ангъс Гън и падна на терена в безсъзнание, като лекарите веднага се притекоха на помощ и той беше изнесен на носилка.

„Барни получи комоцио при сблъсъка и изгуби съзнание. Докато стигне до линейката, той вече бе дошъл в съзнание, след което беше откаран в клиниката в Щутгарт, където след прегледа е съставен терапевтичен план, по който ще бъде опериран“, обяви лекарят.

Варга има няколко лицеви фрактури, а освен това е получил сериозно мозъчно сътресение.„След операцията ще остане още два дни и ако всичко е наред, ще бъде изписан в сряда“, заяви медицинското лице.

„Що се отнася до немския протокол и първа помощ не желая да коментирам, тъй като не го познавам в детайли и не нося отговорност за него. Мога обаче да кажа, че имах възможността да посетя Барни в болницата и видях, че той е в ръцете на специалисти, като му се обръща специално внимание“, каза още Панцис.