Стилиян Петров подкрепя Бербатов за шефски пост в БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мач на Монтана мога да пропусна единствено при доста сериозен ангажимент", заяви бившият капитан на националите

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров заяви в интервю за „24 часа“, че подкрепя Димитър Бербатов за ръководна длъжност в Българския футболен съюз. Стенли също така направи коментар за представянето на националите.

“Всичко дойде от това, че просто много от хората не разбраха, че настъпиха промени, с които трябва да се свикне. След тази пандемия няма как да продължим както преди. Всеки трябва да се пази сам. Няма кой друг да те пази. Надявам се, че в скоро време ще има изход от ситуацията”, заяви Петров по темата за пандемията.

“Гледам голяма част от мачовете в България, когато имам време. Монтана отново е в елита и следя с още по-голям интерес. Техен мач мога да пропусна единствено при доста сериозен ангажимент, след това обаче си го връщам на записа. Човек не трябва да забравя откъде е тръгнал. Представянето на националния отбор показва, че не се работи правилно на всички нива във футбола ни. Като се започне от децата и се стигне до БФС. Изход винаги има, но трябва промяна, работа и професионализъм. Липсва ясна и ефективна структура в цялата система.“

Стенли заяви, че със сигурност ще подкрепи евентуална кандидатура на Димитър Бербатов за отговорна позиция в БФС. “Димитър Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС. Човек с визия, интелект, постоянство и прагматизъм. Той е една от тези емблематични и независими личности. Бербатов знае, че винаги може да се обърне към мен за съвет и за подкрепа. В името на доброто на българския футбол”.

Стилиян Петров се учуди, че избирането на нов президент на БФС не може да се извърши онлайн, без да е нужно физическото присъствие на Конгрес. Дългогодишният капитан на националите заяви, че в световен мащаб се работи онлайн, като даде пример с треньорския лиценз, който той взе точно по този начин. “Или причината е това, че просто в българския футбол няма достатъчно млади и компютърно грамотни хора. Това трябва да се промени”, добави Петров.