Добави коментар
"Мач на Монтана мога да пропусна единствено при доста сериозен ангажимент", заяви бившият капитан на националите

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров заяви в интервю за „24 часа“, че подкрепя Димитър Бербатов за ръководна длъжност в Българския футболен съюз. Стенли също така направи коментар за представянето на националите.

„Всичко дойде от това, че просто много от хората не разбраха, че настъпиха промени, с които трябва да се свикне. След тази пандемия няма как да продължим както преди. Всеки трябва да се пази сам. Няма кой друг да те пази. Надявам се, че в скоро време ще има изход от ситуацията“, заяви Петров по темата за пандемията.

„Гледам голяма част от мачовете в България, когато имам време. Монтана отново е в елита и следя с още по-голям интерес. Техен мач мога да пропусна единствено при доста сериозен ангажимент, след това обаче си го връщам на записа. Човек не трябва да забравя откъде е тръгнал. Представянето на националния отбор показва, че не се работи правилно на всички нива във футбола ни. Като се започне от децата и се стигне до БФС. Изход винаги има, но трябва промяна, работа и професионализъм. Липсва ясна и ефективна структура в цялата система.“

Стенли заяви, че със сигурност ще подкрепи евентуална кандидатура на Димитър Бербатов за отговорна позиция в БФС. „Димитър Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС. Човек с визия, интелект, постоянство и прагматизъм. Той е една от тези емблематични и независими личности. Бербатов знае, че винаги може да се обърне към мен за съвет и за подкрепа. В името на доброто на българския футбол“.

Стилиян Петров се учуди, че избирането на нов президент на БФС не може да се извърши онлайн, без да е нужно физическото присъствие на Конгрес. Дългогодишният капитан на националите заяви, че в световен мащаб се работи онлайн, като даде пример с треньорския лиценз, който той взе точно по този начин. „Или причината е това, че просто в българския футбол няма достатъчно млади и компютърно грамотни хора. Това трябва да се промени“, добави Петров.

Добави коментар
Гласувай: