Стилиян Петров сипе похвали по румънската футболна федерация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият национал не пропусна да отправи и пореден упрек към БФС.

Бившият играч на Селтик и Астън Вила – Стилиян Петров, изказа възхищението си от ангажираността на румънската футболна федерация към развитието на футбола в световен мащаб.

Това стори той чрез пост в профила си във “Фейсбук”, в който отново не пропусна да “захапе” БФС.

Ето какво написа Стенли:

“Големи благодарности за невероятната организация от страна на Румънската футболна федерация със съдействието на УЕФА и тяхната ангажираност за развитието на световния футбол! Събитие изпъстрено с много усмивки и позитивизъм. Невероятни презентации и информация в детайли. Винаги е хубаво да признаеш положителното в развитието на една футболна федерация. Особено когато виждаш как се съсредоточават върху аспекти като прозрачност, управление, програми за развитие, масови инициативи или успешно интегриране на технологии в спорта. Освен това  да се осведомим с конкретните промени или инициативи, които някой федерации са приложили и обяснения как са повлияли положително на спорта като цяло. Такива инициативи показват как с правилния  подход може да се  подпомогнат и покажат положителните примери, като същевременно да насърчаваме собствената ни федерация да се стреми към подобрение. Леко извинение тук, явно нашето БФС е било заето със запазването на хотели и подбора на меню, че го пропуснаха. Важни неща, силно касаещи подобрение в към работата, иновацията и съвременните тенденции във сферата на хотелиерството️

Три силни програми MIP, MESGO и CFM събрани заедно за обсъждане на прогреса и промените в световния футбол. Обмяна на информация и идеи за развитието на една екосистема в спорта. Много забележителни постижения в развитието на футбола в различни аспекти:

-Женски футбол

-Развитие на младежта и спорта

-Инфраструктура и съоръжения

-Интересни предложения на доста футболни федерации как полагат усилия за насърчаване на разнообразието и приобщаването в спорта. Инициативи за провеждане на антидискриминационни кампании, стратегии за справяне с расизма във футбола и участието на етнически малцинства и маргинализирани групи в процесите на вземане на решения са забележителни стъпки напред.

-Масово развитие и подхранване с програми за непрестанното развитие с изчистени концепции и насока.

Важността  на непрекъснатото усъвършенстване във футболната общност като цяло. Но ние си вървим напред с бързи темпове към световните тенденции и концепции”