Странно (или не) – лидерът Хебър се разделя с треньора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атанас Петров си тръгва след пет години начело на тима от Пазарджик

Хебър (Пазарджик), който оглавява уверено класирането в Националната волейболна Суперлига, обяви, че се разделя по взаимно съгласие със старши треньора Атанас Петров.

“Разделяме се по мъжки, защото с Атанас очертахме проблеми, които се натрупваха в клуба през годините,” коментира президентът на Хебър Александър Иванов. Все още не е ясно кой ще наследи Петров.

“Всички около Хебър, и сигурен съм нашите фенове, сме му безкрайно благодарни за труда през годините, защото в голяма степен успехите и професионалната работа на този клуб са и негова заслуга. Той винаги ще има място в Пазарджик!”

Въпреки изявленията обаче остават въпросителни за реалната причина за напускането на Петров по средата на сезона, имайки предвид че Хебър е начело на класирането в елита с 24 точки, следван от Нефтохимик с 18.

Преди по-малко от две седмици Хебър разгроми Нефтохимик с 3:0 (25:16, 25:21, 25:15).

Петров напуска клуба, който ръководеше в последните пет сезона. Той застава начело на Хебър през 2016 г., когато се възражда мъжкият отбор в Пазарджик.

В първата си година клубът печели Висшата лига и директна промоция в Суперлигата, а оттогава завоюва и две Купи на България и една Суперкупа.

Петров и Хебър стават два пъти вицешампиони в първенството, като вторият път бе служебно след извънредното прекаратяване на шампионата. На Европейско ниво той доведе отбора до 1/8-финали на Купата на CEV в края на 2020 г., изправяйки сe срещу Зенит (Санкт Петербург).