Стратиева тръгва с амбиции към Рали Канарски острови
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Навигаторът на трикратната европейска шампионка Георги Аврамов е възстановен след прекаран COVID-19

Трикратната европейска рали шампионка Eкатерина Стратиева оставя зад гърба си серия от трудности, включително положителен тест на навигатора Георги Аврамов, за да се отправи към поредното предизвикателство в гарнираната с бляскави успехи кариера.

Стратиева тръгва с амбиции към Рали Канарски острови 1

Слънчевата дама в българския автомобилизъм, която стъпи на континенталния връх през 2014, 2015 и 2019 година, ще вземе участие в петия кръг на европейския шампионат – Рали Канарски острови.

44-ото издание на престижната надпревара ще се състои следващия уикенд, като общата дължина на скоростните етапи ще бъде 201, 79 километра.

Тази година бяха проведени още четири кръга на първенството на Стария континент – в Италия (Рали ди Рома Капитале), Латвия (Рали Лиепая), Португалия (Рали Фафе Монтелонго) и Унгария (Рали Унгария).

Впечатляващият тандем Стратиева-Аврамов за пореден път ще заложи на Peugeot 208 R2, а както и в предишния кръг на европейския рали шампионат, провел се в Португалия, ще се сътезава за най-големия отбор в състезанието – френският Saintéloc Junior Team.

Стратиева тръгва с амбиции към Рали Канарски острови 2

Тимът, който се грижи и за обслужването на автомобила на родните спортисти, ще бъде представен в Лас Палмас от още три екипажа – водачът в класирането в шампионата и европейски шампион Алексей Лукянук/Алексей Арнаутов – Citroen C3 R5; Мариан Гриебел/Пирмин Винкелхофер – Citroen C3 R5 и Синдре Фурусет/Джим Хиерпе – Peugeot 208 Rally4.

В генералното класиране Saintéloc Junior Team заема втора позиция със 183 точки, само 14 по-малко от временния лидер Rally Team Spain.

“За трети път ще съм на това рали и чувството е невероятно,” сподели Стартиева. “Тази година се оказа една изключително трудна и тежка във всяко едно отношение. Надявам се нещата да се стабилизират максимално бързо и всичко да влезе отново в един нормален ритъм.

“Пропуснахме старта в Унгария заради положителен тест на Жоро, който боледува 10 дни. Пътуваме в неделя, като се надявам да нямаме проблеми с предстоящите тестове за COVID-19, понеже ако някой се окаже положителни означава, че си оставаме тук, а колата и механиците ще са вече там. Не искам да си го помислям!

“За вторник е планиран тест специално за нашия отбор, на който се надявам да придобием добър опит с условията и трасетата на острова. Очакват се температури между 17 и 25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните.”